শিক্ষা ও ক্যারিয়ার বিষয়ক প্রশ্নোত্তর
0 like 0 dislike
8.1k views
in প্রশ্ন সমাধান by
বাংলাদেশ ব্যাংকের সহকারী পরিচালক (AD) পদের MCQ পরীক্ষার প্রশ্ন  সমাধান ২০১৮

Exam Taker: Arts Faculty

Date: 6 July 2018

6 Answers

0 like 0 dislike
by
আজকের বাংলাদেশ ব্যাংকের সহকারী পরিচালক (AD) পদের MCQ পরীক্ষার প্রশ্ন সমাধান ২০১৮
#BB_AD_MATH_SOLUTION
29. C-50
30. D-10
31.B-12
32.B-270
33.C-3/4
34.D-64.10
35.C-11
36.A-1
37.D-(x^2-1)/2x
38.D-9
39.B-89
40.D-(-1/5)
41.B-3
42.D-(x>=-1)
43.A-60
44.B-(a-b)<c
45.C-39
46.B-143
50.C-27/91
52.D-23
https://i.imgur.com/QOwi8pH.jpghttps://i.imgur.com/7DQczjb.jpg
0 like 0 dislike
by

bangla

0 like 0 dislike
by

General Knowledge full asnwer. AD. BB.

53. IDA

54. Nikolai Podgorny

55. NDB

56. BSEC

57. IMF

58. 17

59. Russia

60. 4.9

61. Rose Garden

62......

63.Rumana

64. Stock Market

65. North Korea & South Korea

66. Telstar 18

67......

68.Japan

recommended as AD BB-18 batch.

0 like 0 dislike
by
(English Section)

Q1:If you can win his attention ------- for you.
Ans. so much the better

Q2. The synonym of ‘sanguine’ is-----
Ans. Optimistic

Q3. The antonym of ‘insipid’ is----
Ans. exciting

Q4. If Asylum: Shelter then---
Ans. Stronghold: Defence

Q5. Translate into english: তার কোনো জোরালো রাজনৈতিক আদরশ নেই
Ans. He has no political idol to follow.

Q6. ‘Pyongyang and Washington have finally come to a consensus’. This is the example of----
Ans. Metomym

Q7. Choose the correct spelling:
Ans. Entrepreneur

Q8. We were at a disadvantage ------ that we did not have very
Ans.In

Q9. He escaped by ----- .
Ans. a hair’s breath

Q10. The state of having contradictory or conflicting emotional attitudes.
Ans. Ambivalence

Q11. A feeling of anticipation over a future event.
Ans. presentiment

Q12. Think of one word only which can be used appropriately in all three sentences.
Ans. such

Q13. He was a king who ruled his subject with a high hand.
Ans. oppressively

Q14. The idiom ‘at one’s wit’s end’ is synonymous to the word-
Ans. perplexed

Q15. Change into Active form: ‘I was surprised to see that he had been beaten black and white.
Ans. It surprised me to see that he had been beten black and white

Q16. Change into indirect speech: ‘Are you alone, my son?’ asked a soft voice close behind me.
Ans. Address me as his son a soft voice asked me if was alone..

মাসউদ পারভেজ
সুপারিশপ্রাপ্ত (৩৬ বিসিএস)
0 like 0 dislike
by

Computer:

৬৯. Which device may be used for primary input of OCR-Scanner

৭০. The protocol that provides infotainment is -FTP

৭১. —–make easier to find visited web page later- -Bookmarks

৭২. Full name of DVD- Digital Versatile Disk

৭৩. Shortcut key of reviewing a text- Ctrl+Q

৭৪. Both input and Output device- touch screen

৭৫. Which of the following is not a Virus- Adware

৭৬. You can include…….buy using- Hyperlink

৭৭. Office LANs which……by use of the corporate- WAN

৭৮. In address bar, the 1st page of a website- Homepage

৭৯. URL stands for- Here Ans. Universal Resource Locator ( But actual Uniform Resource Locator)

৮০. OTG cable is not related to- Processor

0 like 0 dislike
by

148 questions

167 answers

85 comments

12.5k users

eAskBD.com এ স্বাগত!

শিক্ষা, অ্যাডমিশন, স্কলারশিপ, চাকরি-পেশা এবং ক্যারিয়ার সহ শিক্ষা সংক্রান্ত যে কোনো ধরনের প্রশ্ন আপনি করতে পারনে। প্রশ্ন করার পাশাপাশি অন্যদের প্রশ্নের উত্তর প্রদান করতে পারেন।


  1. Rakhi

    2000 Points

  2. Takee1

    190 Points

  3. Mim

    170 Points

  4. Thomas

    160 Points

  5. goodmanndocs

    120 Points

  6. hotairstenterlicheng

    120 Points

  7. tah

    120 Points

  8. frabbi1106

    120 Points

  9. Msp sumon

    120 Points

  10. Tanin Ahmed

    120 Points



নতুন ব্যাজ প্রাপ্তি

Autobiographer
- aurizondatatech -
Verified Human
- aurizondatatech -
100 Club
- aurizondatatech -
Autobiographer
- RxCalculations -
Verified Human
- RxCalculations -
100 Club
- RxCalculations -
...